dissabte, 3 d’abril del 2010

El vigilant en el camp de sègol

El vigilant en el camp de sègol és una novel·la curta de J. D. Salinger, publicada per primera vegada el 1951. L'edició que he llegit és en català, publicada per Empúries, dins la col·lecció La Butxaca, amb un preu de 7,95 €.
Explica la història de Holden, un adolescent que és expulsat de l'Institut i decideix passar un cap de setmana a Nova York mentre torna a casa. És un jove força inadaptat, él qual pràcticament està enganxat al món gràcies a la seva germana petita Phoebe.
Un llibre que sempre havia tingut ganes de llegir i mai l'havia trobat disponible. Al final, el vaig comprar i m'ha agradat molt. Totalment recomanable.

3 comentaris:

Ricard ha dit...

Després d'anys de sentir-ne a parlar com un referent de la literatura juvenil, el vaig llegir ja fa temps i em va decepcionar. Segurament quan les expectatives sobre un llibre són altes, es fa molt difícil que aquest superi el llistó. Em costa d'entendre que encara sigui un llibre que agradi tant als adolescents. Potser serà que ja fa molt de temps que no ho sóc d'adolescent.

Eloy ha dit...

Suposo que el que era un referent als anys 50 i 60 s'ha quedat una mica desfasat. Però crec que la lluita de l'adolescent contra el món és totalment actual.
Potser és un llibre que genera més expectatives de les que en realitat té, no sabria dir.
Però jo, que ja fa temps que vaig deixar de ser adolescent ( o no ), el segueixo recomanant.

caterina ha dit...

Jo és d'aquells llibres que esperava tant, Eloy, quan el vaig llegir que me va decebre. Entenc que en aquella època fos tota una revolució, un boom, i que ho segueixi sent, però a mi no me va fer el pes. Potser no el vaig llegir en el moment adeqüat. Igualment, bon post :)