dijous, 10 de novembre del 2016

Cambres d'acer inoxidables, del Ferran Torrent



Cambres d'acer inoxidables és una novel·la del Ferran Torrent, publicada per Columna dins la seva Col·lecció Clàssica l'any 2000. Em vaig fer soci d'una Llibreria Re-read, i només em va costar 2 €.

Al llibre surten alguns dels personatges habituals de les novel·les de l'autor. El detectiu privat Toni Butxana ha de redactar un informe personal d'un polític socialista, tot i que l'interessa molt més l'assassinat d'una prostituta a la que va conèixer quan era jove. El comissari Tordera vol investigar aquest cas, tot i que no li correspon. Finalment, el periodista Hèctor Barrera serà el tercer aliat en aquesta estranya barreja. De fons, València a finals del segle passat i el passat del detectiu, que torna més fort que mai.

Sóc un gran fan del Ferran Torrent. M'encanta com escriu, la ironia i mala hòstia que destil·la quan descriu els ambients valencians i els corruptes que sempre hi apareixen a les seves novel·les. Un bon llibre, que es queda curt.

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Amb Torrent sempre em passa el mateix, em comença agradant, però se'm fa pesat, i tots em semblen iguals. El llegeixo de tant en tant. Però bé, el que més m'interessa és... et pots fer soci d'una Re-Read? Llavors tots els llibres et costen 2 euros, encara que no en compris 5 de cop?

Eloy ha dit...

Hola Xexu. Oblidem al Torrent llavors. Si pagues 20 € i dones el teu núm de mòbil et converteixes en propietari d'una tarjeta Re-Member. Llavors no cal que et quedis 5 llibres. Jo només em vaig quedar 3 i tinc 14 de saldo ;)