dimecres, 9 d’agost del 2017

Els ossos soterrats, del Silvestre Vilaplana



FITXA DEL LLIBRE
TÍTOL
AUTOR
EDITORIAL
ANY EDICIÓ
Setembre 2016
DATA COMPRA
Setembre 2016
FORMAT
Paper
PREU
17 €
GÈNERE
Negre, Memòria històrica
PÀGINES
267
ISBN
9-788416-328666


El llibre explica dues històries, en principi relacionades, però no acabem de veure com. La primera d'elles passa poc després de la Guerra Civil, quan 5 homes són agafats, afusellats i enterrats en una cuneta. La segona d'elles passa a l'actualitat. Una arqueòloga està buscant la tomba d'aquestes cinc persones. Així, des del moment de l'assassinat dels cinc, veiem que passa amb la família d'un d'ells. El llibre alterna passat i present, fins que tot convergeix i trobem totes les explicacions.

Novel·la negra, si. Novel·la històrica, potser també. Molt ben escrita, amb les trames ben definides i explicades, amb uns personatges molt creïbles. La història passada, és molt versemblant. Arribes a empatitzar amb els personatges. Fins i tot, en alguns moments, pots arribar a sentir el mateix que sentien ells, ràbia, por, fàstic, odi,..

Premiada amb el III Premi Memorial Agustí Vehí de Tiana Negra, és una de les novel·les que m'ha impactat més darrerament. Memòria històrica, si, si, si. No s'ha d'oblidar. I s'ha de seguir lluitant mentre encara quedi un desaparegut. Un llibre que recomano molt i molt.
També en parlen a:

2 comentaris:

jomateixa ha dit...

N'he sentit a parlar molt i bé. Un dels llibres que tinc pendents.

Eloy ha dit...

Val mol la pena, Ramona. L'he tingut gairebé un any a la vista, però mig oblidat...