diumenge, 23 de juny del 2024

Mañas de Lagarto, del Jon Arretxe

 


FITXA DEL LLIBRE

TÍTOL

Mañas de Lagarto

AUTOR

Jon Arretxe

EDITORIAL

Erein (Cosecha Roja, 50)

ANY EDICIÓ

Abril 2024

DATA COMPRA

Maig 2024

FORMAT

Paper

PREU

21 €

GÈNERE

Negre

PÀGINES

211

ISBN

978-84-9109-950-5


En aquesta desena aventura, el Touré, estressat per la pressió rebuda a Bilbao, fuig i se'n va a Las Palmas de Gran Canaria. Allà, coneixerà gent que l'ajudarà i d'altres que s'intentaran aprofitar d'ell (bé, més o menys com sempre). Així, començarà malvivint dormint a les places, fent petites feinetes, per passar a dormir als búnquers de la platja. Coneix a diferents personatges amb els quals farà simulacres de lluita, però cauran en les urpes d'una màfia local que els reclamarà uns diners impossibles d'aconseguir. I, a poc a poc, aniran desfilant molts personatges (alguns dels quals de les novel·les de l'Alexis Ravelo), que faran que la trama avanci i que el nostre heroi hagi de prendre una decisió que potser canviarà la seva vida, una altra vegada.

Les novel·les del Touré desperten sentiments diferents. Primer, són molt divertides. Però, si fas una lectura una mica més profunda, denuncien les condicions de vida dels sensepapers, com malviuen, com són maltractats, com s'aprofiten d'ells. Aquest contrapunt entre humor i denúncia, funciona. La trama és entretinguda i els personatges s'aguanten bé. La situació de la novel·la i alguns dels personatges són l'homenatge del Jon Arretxe a l'Alexis Ravelo. Un bon detall. 

La sèrie de televisió basada en les novel·les s'ha pogut veure a Primeran (la plataforma gratuita d'ETB) i es va estrenar el maig a ETB. En teoria, s'ha de veure a La1, però de moment no hi ha data (una gran cosa destinar diners públics al no-res). També, ha entrat Netflix a l'equació, amb drets exclusius després de l'emissió en obert a RTVE. Toca esperar... Per si de cas, m'he registrat a Primeran i potser la veuré en euskera subtitulada.

També en parlen a:

  • Jon Arretxe a la Feria del Libro de Las Palmas:



divendres, 21 de juny del 2024

Mala piel, del Toni Padilla

 


FITXA DEL LLIBRE

TÍTOL

Mala piel

AUTOR

Toni Padilla

EDITORIAL

Libros del K.O. (Col. Hooligans Ilustrados)

ANY EDICIÓ

Març 2024

DATA COMPRA

Maig 2024

FORMAT

Paper

PREU

9 €

GÈNERE

Esport, futbol

PÀGINES

132

ISBN

978-84-19119-58-2


El llibre és un petit recull d'històries, anècdotes, viatges, persones que ha conegut, records... del periodista Toni Padilla al llarg dels anys que segueix el CE Sabadell, des que era un infant ben petit fins a l'actualitat. 

M'ho he passat força bé llegint-ho, ja que algunes de les històries (o similars) les he viscudes també. Ascensos i sobretot descensos. Per a fans del futbol, en general, i del Centre d'Esports, en particular.

dijous, 20 de juny del 2024

El club de los psicópatas, del John Katzenbach

 


FITXA DEL LLIBRE

TÍTOL

El club de los psicópatas

AUTOR

John Katzenbach (trad. Alejandra Ramos)

EDITORIAL

Eds. B

ANY EDICIÓ

Novembre 2021

DATA COMPRA

Desembre 2021

FORMAT

Paper

PREU

22,90 €

GÈNERE

Thriller

PÀGINES

542

ISBN

978-84-666-7037-1

Una parella d'adolescents, aficionats a navegar pel "deep web", entren en un fòrum on 5 homes, Los Muchachos de Jack, es dediquen a matar i parlar dels seus crims. El noi els insulta i ells, molt emprenyats decideixen buscar-los i donar-los una llicó que mai oblidarien. Però, no compten que ells són forts i tenen ajut. Així, les preses es convertiran en caçadors, ja que si no fan això, mai més estaran segurs.

Les novel·les del Katzenbach m'agraden molt perquè totes són diferents, amb diferents protagonistes, amb diferents trames. No m'avorreixen mai, tenen un molt bon ritme i els protagonistes estan ben fets. I aquesta novel·la no m'ha decebut. Val la pena llegir-la.

També en parlen a:



  • L'autor parla del llibre:


dimarts, 18 de juny del 2024

El club de lectura de David Bowie, del John O'Connell

 


FITXA DEL LLIBRE

TÍTOL

El club de lectura de David Bowie

AUTOR

John O’Connell (trad. Laura Ibáñez)

EDITORIAL

Blackie Books

ANY EDICIÓ

Novembre 2019

DATA COMPRA

Octubre 2021

FORMAT

Paper

PREU

19,90 €

GÈNERE

Literatura

PÀGINES

288

ISBN

978-84-17552-66-4


El llibre és un recull dels 100 llibres que més van marcar durant la seva vida al David Bowie, des que era un adolescent fins als darrers moments de la seva vida. A més a més, hi ha recomanacions a partir d'aquest llistat.

Un llibre entretingut, que parla de llibres, molts dels quals no he llegit i difícilment llegiré (o no em va el tema, o l'autor), alguns que m'han encuriosit i pocs que han passat a la llista de possibles futures lectures. Com sempre, una bona edició de Blackie Books, amb unes il·lustracions molt adequades del Luis Paadín.

També en parlen a:



dijous, 13 de juny del 2024

Perder el equilibrio, del Miguel Á. González

 

FITXA DEL LLIBRE

TÍTOL

Perder el equilibrio

AUTOR

Miguel Ángel González

EDITORIAL

Grijalbo

ANY EDICIÓ

Gener 2024

DATA COMPRA

Maig 2024

FORMAT

Paper

PREU

20, 90 €

GÈNERE

Thriller

PÀGINES

350

ISBN

978-84-253-6666-6


Jonás és un home que canvia de ciutat. Un home que ho ha perdut tot. Un home que només té un propòsit a la vida. La venjança. Però Jonás ja no es diu així. S'ha fabricat una nova identitat, s'ha buscat una feina tot i que no la necessita, ha fet amics, maquina un pla amb víctimes col·laterals, per tal de poder venjar-se i sortir-se'n.

Un thriller que m'ha agradat. Se m'ha fet curt. Es llegeix molt bé. Els canvis entre ara i abans, entre el personatge que era i el que ara és, estan molt ben trobats. Una bona novel·la que hem llegit al club de lectura.

També en parlen a: