dissabte, 31 d’agost del 2024

Katharsis, de l'Antonia Huertas

 


FITXA DEL LLIBRE

TÍTOL

Katharsis

AUTOR

Antonia Huertas

EDITORIAL

Afaret

ANY EDICIÓ

Gener 2024

DATA COMPRA

Abril 2024

FORMAT

Paper

PREU

20 €

GÈNERE

Negre

PÀGINES

215

ISBN

9788412383645


Tercer i darrer llibre de la trilogia (Alterworld, Incognitus) protagonitzada per la Beppa Mardegan, ex-analista de la Interpol i ara treballant en una empresa de videojocs que fan servir la intel·ligència artificial. La trama la porta a endinsar-se en el món de Katharsis, un videojoc en el qual participa Paranoia, una jugadora asiàtica, víctima de ciberassetjament. Lena, l'exparella de Beppa, està en un programa de protecció de testimonis i viu en un vaixell. Les identitats virtuals de totes tres es veuran relacionades en el joc i tot el que de dolent havia passat entre Beppa i Lena s'anirà arreglant.

Sempre és trist quan s'acaba una sèrie de llibres, però també està bé no allargar-la perquè sí. Intel·ligència artificial, mons virtuals, videojocs relacionats formen una trama actual. Res de ciència-ficció. Potser ho sembla, però estic segur que ja hi ha molt de tot això, tot i que encara no en som conscients. Un llibre molt entretingut.

També en parlen a:

dijous, 29 d’agost del 2024

Un dia la porta s'obrirà, del Manel Esteller i el Salvador Macip

 



FITXA DEL LLIBRE

TÍTOL

Un dia la porta s’obrirà

AUTOR

Manel Esteller i Salvador Macip

EDITORIAL

Pagès (Col. Ciència-ficció, 33)

ANY EDICIÓ

Setembre 2021

DATA COMPRA

Novembre 2021

FORMAT

Paper

PREU

18 €

GÈNERE

Ciència-ficció, misteri, relat

PÀGINES

235

ISBN

978-84-1303-285-6


Unes vacances passades per aigua fa que els dos autors, amb les seves dones, estan tancats passant les seves vacances a Escòcia. Com van fer Lord Byron, els Shelley i Polidori, decideixen escriure un conte cada dia sobre diferents temes (fantasmes, amor...) a proposta de les dones. El que en principi comença com una obligació, es converteix en gairebé el principal passatemps de les vacances (a part de les passejades i el whisky).

Com a tot recull de relats, hi ha de millors i de no tan bons. De totes maneres, és una interessant proposta.

També en parlen a:




dimarts, 27 d’agost del 2024

Ni una más, del Miguel Sáez Carral

 

FITXA DEL LLIBRE

TÍTOL

Ni una más

AUTOR

Miguel Sáez Carral

EDITORIAL

B de  Bolsillo

ANY EDICIÓ

Maig 2024

DATA COMPRA

Agost 2024

FORMAT

Paper

PREU

12,95 €

GÈNERE

Thriller

PÀGINES

415

ISBN

978-84-1314-772-7


L'Alma, una estudiant de 17 anys de 2n de Batxillerat, denuncia que al seu institut s'amaga un violador. És a partir d'aquest moment que la novel·la retrocedeix per tal d'explicar com era la vida de l'Alma i tot el que la va portar a lluitar contra aquest depredador.

Vaig veure el capítol 1 de la sèrie de Netflix, vaig comprar el llibre i l'he devorat. Està molt ben fet, amb un personatge principal molt atractiu i uns secundaris ben definits. Ens explica el dia a dia dels adolescents, les seves il·lusions, desitjos, pors de manera molt creïble i la forma en la qual es relacionen. Ara em posaré a veure la sèrie per tal de comprovar si l'adaptació (feta entre d'altres per l'autor de la novel·la) respecta o no el llibre. Una bona novel·la amb una càrrega considerable de denúncia.

També en parlen a:





dimecres, 21 d’agost del 2024

La lista del juez, del John Grisham

 


FITXA DEL LLIBRE

TÍTOL

La lista del juez

AUTOR

John Grisham (Trad.Ana Isabel Sánchez Díaz)

EDITORIAL

Plaza & Janés

ANY EDICIÓ

Octubre 2022

DATA COMPRA

Octubre 2022

FORMAT

Paper

PREU

23,90 €

GÈNERE

Thriller judicial

PÀGINES

429

ISBN

978-84-01-02773-4


Una comunicant misteriosa truca la Lacy Stoltz, a qui ja vam conèixer a El soborno, per tal de denunciar a un jutge que pensa que és un assassí en sèrie i que fa 20 anys que mata. A poc a poc, va donant més dades sobre els assassinats i el jutge. La Lacy i un reduït equip, abans de passar la investigació a la policia i l'FBI, s'adonen que hi ha moltes possibilitats que el jutge sigui culpable. És llavors que el jutge descobreix que el persegueixen i passarà a contraatacar, posant en risc la Lacy i la Jeri, la denunciant.

Molt bona novel·la de l'autor. Darrerament, les que havia llegit o eren menors o no estaven tan ben pensades ni escrites. Aquesta ha fet que arribi a reconciliar-me amb el Grisham. La història m'ha atrapat de seguida i he devorat el llibre.

També en parlen a:




dimarts, 20 d’agost del 2024

Grandes temas del western, coordinat pel Xavi J. Prunera i d'altres

 


FITXA DEL LLIBRE

TÍTOL

Grandes temas del Western

AUTOR

Xavi J. Prunera i d’altres

EDITORIAL

Dolmen

ANY EDICIÓ

Juliol 2020

DATA COMPRA

Maig 2023

FORMAT

Paper

PREU

19,95 €

GÈNERE

Assaig

PÀGINES

312

ISBN

9788417956714


El llibre parla dels temes del western com si es tractés d'un diccionari, des de l'alcohol fins a la violència. Així, tots els col·laboradors, ens parlen sobre 37 temes i les pel·lícules que semblen estar-hi relacionades. Tot un recull de la filmografia de pel·lícules de l'Oest. Està coordinat per Xavi J. Prunera, Quim Casals, Lluís Nasarre i Sintu Amat.

Interessant llibre per a cinèfils. Ja havia llegit un altre llibre de la col·lecció (Grandes temas del cine negro) i he trobat a faltar votacions sobre les pel·lícules. Una llàstima. El llibre està bé, tot i que alguns articles es fan feixucs. El següent que tocarà serà Grandes temas del cine fantàstico.

També en parlen a: