divendres, 7 de desembre del 2007

Alguns trucs per llegir


Avui estava llegint El Periódico de Catalunya (edició paper, encara m'agrada tocar el diari) i he passat per la columna de l'Antoni Bassas. M'ha agradat molt el tema i l'he llegida sencera.
Ara que tan de moda estan els informes PISA i d'altres que tan malament ens deixen en comprensió lectora, matemàtiques i ciències, Bassas recorda a la seva columna un article de l'Emili Teixidor, en el que ens donava uns trucs i estratègies per fomentar la lectura.
Aquest article va sortir publicat a La Vanguardia i va obtenir un premi. Aquest article i més coses de l'Emili Teixidor formen part del llibre "La lectura i la vida".
Val la pena fer un ull a l'article del Teixidor. És un gran escriptor i mestre. Potser encara podem aprendre molt d'ell.

Coneguem què és l'Informe PISA però no ens angoixem. La tasca és de tots. Cadascú pot fer poc, però cadascú de nosaltres pot ser capaç d'afegir el seu granet de sorra. Si tots llegim molt, segur que millorarem en moltes coses. Doncs, canya i a llegir s'ha dit.

Una interessant presentació sobre PISA:


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb n'Emili Teixidor.
El que diu respecte de la introducció a la lectura, es podria aplicar a moltes altres activitats.
Ben fet, Antoni Bassas -de qui me declar admirador- en recordar aquest article.
I gràcies a tu, Eloy, per apropar-nos-el als qui no hem pogut escoltar la ràdio.
Salut!

Eloy ha dit...

L'Emili Teixidor és un personatge peculiar. Però quan parla, diu grans veritats. Vam tenir la sort de portar-lo a l'escola el curs passat a parlar amb els nens i va ser molt bo per tots.
L'Antoni Bassas acostuma a dir coses molt interessants.
De res, Queralbs. Sempre he pensat que la cultura s'ha de compartir.