dissabte, 22 de març del 2008

Harry Potter y las reliquias de la muerte

El darrer llibre de la sèrie Harry Potter s'ha acabat. Una llàstima. El llibre segueix fidelment l'estructura de la sèrie, potser amb més morts, però s'ho mereix, ja que és la batalla final.
J. K. Rowling ens ha enganxat amb els set llibres. Per què ha aconseguit milions de lectors per tot el món? I el més sorprenent, gent que li costava molt llegir els ha llegit. Fins i tot alguns han llegit en anglès per no haver d'esperar la traducció. Ha creat un món de màgia i fantasia, amb un esport totalment inventat, el quidditch. Potser la barreja entre màgia, amistat, intriga, amor, odi, venjança, i tants altres sentiments té molt a veure amb l'èxit de Harry Potter, l'aprenent de mag, l'el·legit. També és important tenir un gran enemic, Voldemort.
La veritat sento molt haver acabat el llibre, perquè ja no n'hi haurà més. Però això acostuma a passar amb els llibres que ens agraden, oi?

2 comentaris:

jomateixa ha dit...

Ara l'estic llegint, i he de dir que, al contrari de molts altres en que quan volen fer segones, terceres...parts van empitjorant, aquests no deixen de millorar i enganxar-te cada cop més.
És una llàstima que l'escriptora decideixi acabar-ho, però qui sap si ens prepara alguna altra saga interessant.

Eloy ha dit...

Potser si que prepara alguna altra cosa interessant.
Tots els fans de'n Harry estarem contents.