dissabte, 7 de juny del 2008

Los cuatrocientos golpes

Los cuatrocientos golpes (1959) és el primer llargmetratge de François Truffaut, protagonitzat pel Jean-Pierre Léaud amb Claire Maurier, Albert Remy, Guy Decomble, Georges Flamant i Patrick Auffay. És l'obra que va començar la Nouvelle Vague, una nova forma de fer cinema a França, amb nous enquadraments molt més dinàmics, amb travellings,...
Tracta sobre un noi que no pot viure en una societat rígida, que és un esperit lliure i que va passant per diferents càstigs, a casa, a l'escola, a la presó.


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Sempre he dit q tinc quatre directors preferits; Hitchcock, Allen, Fellini i Truffaut. Els quatre cents cops és una meravella de film. L'he vist varies vegades i posteriorment vaig veure tots els films de Truffaut en que hi sortia Jean-Pierre Leaud, a part de Jules et Jim, Fahrenheit 451 o altres. A veure si un dia, ja q la tinc en dvd, la torno a veure ;)

Eloy ha dit...

Doncs coincidim amb 3. Jo a Fellini no li tinc molt apreci, però segur que no m'hi he posat amb ganes. Per mi el quart seria Billy Wilder.
Sempre m'ha agradat molt Truffaut, he vist gairebé totes les seves pel·lícules i moltes vegades, però no em cansa. Per cert, em venen ganes de veure Farenheit 451.
Fins aviat ;)

Anònim ha dit...

Wilder també es un mestre. M'encanta "Sabrina" i no vegis com puc arribar a riure amb "Con faldas y a lo loco" tot i haver-la vist un munt de vegades ja ;D

Eloy ha dit...

Con faldas y a lo loco és genial. Jo prefereixo L'apartament ;)