diumenge, 6 de desembre del 2009

El coloso en llamas


El coloso en llamas és un film de 1974 dirigit per John Guillermin i basat en dues novel·les (The Tower (La torre), de Richard Martin Stern, i The Glass Inferno (El infierno de cristal), de Thomas N. Scortia y Frank M. Robinson). Està protagonitzat per Paul Newman, Steve McQueen, William Holden i Faye Dunaway. A més a més hi ha moltes estrelles secundàries més. Va guanyar tres Oscar, a la millor fotografia, edicií i cançó i va estar nominat a cinc categories més, a la millor pel·lícula, actor secundari, banda sonora original, direcció artística i so.
Un gratacels nou celebra la seva festa d'inauguració. Per culpa de l'estalvi en els materials, l'edifici té dèficits. Una petita sobrecàrrega provoca un gran incendi que reflectirà el millor i el pitjor de les persones.
Pel·lícula típica del gènere de les catàstrofes dels 70. Molt espectacular. Un gran repartiment d'estrelles, algunes pràcticament oblidades des de feia temps, com Fred Astaire o Jennifer Jones. Val la pena veure-la només per això o per veure com eren els efectes especials abans de l'era informàtica.