diumenge, 2 de desembre de 2012

Dos dies a Barcelona


Dos dies a Barcelona és una novel·la curta escrita per na Caterina Cortès Palmer i publicada per Setzevents dins la col·lecció Accent Obert.
No sóc un gran enamorat de les novel·les romàntiques i de vegades es fa difícil poder fer una crítica d'un escrit d'una persona que coneixes, ni que sigui virtualment, ja que vaig conèixer la Caterina a través del seu bloc, però és el que intentaré fer tot seguit.
La novel·la explica el viatge curt que fa l'Aina, una noia mallorquina a Barcelona. Està en un punt de la seva vida on necessita pensar i passar temps amb ella mateixa. Però el que no s'espera és conèixer algú, un músic de carrer anomenat Roger, amb el que ràpidament es deixarà anar tot descobrint alguns racons de la Ciutat Comtal.
Normalment, les novel·les curtes no em duren gaire temps, però aquesta gairebé la vaig devorar. Si, ho reconec, m'ha agradat aquesta història i m'ha agradat i molt la manera com està escrita i explicada. A més a més, aquelles paraules que només es fan servir a Mallorca fa que et puguis imaginar l'accent fantàstic de l'illa. Ja sabia que la Caterina escrivia bé, però m'ha sorprès molt agradablement la seva manera de narrar una història més llarga que tot el que havia llegit abans d'ella.
Molts ànims, Caterina, i a per la propera...