diumenge, 1 de febrer del 2015

L'amant xinès



L'amant xinès és una novel·la de la Margarida Aritzeta, publicada per Llibres del Delicte. El seu preu és de 15,95 €.

La Mina Fuster és una inspectora dels Mossos d'Esquadra que s'ha d'enfrontar a dues investigacions, la mort de dos captaires i d'una dona mig xinesa, aparentment sense cap connexió.

La trama, situada a Tarragona, lliga tot un seguit de subtrames, com la construcció del magatzem de gas Castor, la trama del Barcelona World, els diners de les màfies xineses, els gelos,... Tot això fa que la novel·la sigui àgil i de rigorosa actualitat.

La Mina és un personatge rodó, ple de matisos, amb secrets del passat, amb desitjos presents, amb una mare que la turmenta, una amiga de fa molt temps, un gran amor i alguns amants. M'encanta el personatge i espero poder-la conèixer millor el més aviat possible. Molts dels personatges secundaris destil·len humor a petites gotes, alhora que hi ha força detalls per fer-nos pensar, relacionats amb música, periodisme o literatura, com el nom de la protagonista, el sobrenom del periodista o l'"alias" de la forense, entre d'altres.

Els personatges masculins són més plans, tot i que el sergent Serra té possibilitats com a Casanova, amb cops amagats.

En resum, una novel·la divertida, que t'arrenca somriures i de vegades alguna cosa més, amb una trama ben lligada i una protagonista extraordinària. Esperem tenir més notícies de la Mina.

3 comentaris:

jomateixa ha dit...

quina casualitat, avui també comento aquest llibre al bloc.
Està força bé, haurem d'anar seguint la trajectòria d'aquesta inspectora.

Margarida Aritzeta ha dit...

Moltes gràcies pel comentari

Eloy ha dit...

Si, quina casualitat. De tant en tant coincidim amb algun llibre, però comentar-ho el mateix dia...

De res, Margarida. Un plaer llegir i poder comentar un llibre que m'ha agradat molt. Benvinguda!!!