dijous, 14 d’abril del 2016

Yonqui




Yonqui és una novel·la de Paco Gómez Escribano, publicada per Erein dins la seva col·lecció Cosecha Roja, amb el número 12. El seu preu és de 16,80 €. També es pot trobar en format digital.

Un noi de 16 anys, El Botas, viu amb la seva mare alcohòlica a Canillejas, Madrid, a finals dels 70. És un petit delinqüent que es va buscant la vida, robant i donant petits pals. Tots els seus amics són com ell, joves desarrelats, sense fortuna, perdedors, carn de canó. De tant en tant, l'embolic és més gros i la policia el busca o ha de fugir del barri. Es troba a la Lola, una noia molt maca, de la que s'enamora i amb qui comença a flirtejar, tot i que ella no vol res amb un ionqui. Alhora, es troba també amb la música. Serà suficient per tal de treure a El Botas de la droga?

Novel·la que m'ha agradat molt i molt. L'he trobada fresca, dura, a estones entranyable, amb un sentit de l'humor que em va. Una bona troballa. Ara tocarà comprar Lumpen, escrita a quatre mans amb Luis Gutiérrez Maluenda, i Manguis, acabada de sortir. No somos na.

També en parlen a: