diumenge, 1 de maig de 2016

Córrer sense porCórrer sense por és un llibre de Giuseppe Catozzella, traduït per l'Anna Casassas i publicat per Sembra. Va ser finalista del premi Strega 2014 i guanyador de l'Strega Giovani 2014. El seu preu és de 16,50 €.

La Samia és una nena que viu a Mogadiscio. Li agrada córrer i té un somni, participar als Jocs Olímpics de Pequín. Comença a entrenar-se amb un amic, en un país gairebé paralitzat per la guerra i on la vida de la gent no val gaire cosa. I pels integristes, una dona encara val menys. Però la Samia vol convertir-se en atleta i, a més a més, sense fugir del seu país estimat. Entrena i entrena i es seleccionada per anar als JJOO de 2008, on participarà als 200 m i quedarà l'última a 10 segons de 
Malauradament, això serà del tot impossible, la situació a Somàlia és fa insuportable i al final es decidirà a fer el Viatge per arribar a Europa, travessant el nord d'Àfrica i creuant el Mediterrani, reunir-se amb la seva germana i convertir-se en atleta professional.

Un llibre excel·lent, basat en una història real, sobre les condicions de vida a l'Àfrica, l'integrisme, el paper de la dona i el viatge que fan milers de persones per tal d'arribar a la "terra promesa" on són humiliats, robats, extorsionats, violats,... per traficants de persones. Realment, un gran llibre. Un altre èxit del conjunt de llibres del Club de Lectura Llegir en Català.

També en parlen a:

Un avançament de la novel·la.
Un vídeo on l'autor parla sobre la novel·la: