dimecres, 17 de maig de 2017

Piel de topo, del Jon ArretxePiel de topo és un llibre del Jon Arretxe. Està publicat per Erein dins la col·lecció Cosecha Roja amb el núm 23. El preu és de 18 €.

Touré torna a Bilbao i torna a la seva vida, els seus amics, les seves relacions. Segueix sent pobre, però ara, a més a més, la Rata, un dels policies que controlen les càmeres del barri de San Francisco, li fa xantatge. No és només a Touré a qui tracta així. Els seus millors amics i la seva xicota també són objectes del xantatge. Decideixen prendre una decisió per tal de recuperar les seves vides, mentre Touré s'encarrega de resoldre petits robatoris, massa estranys...

Aquest llibre és el cinquè cas de la sèrie Touré. La novel·la no és tan divertida com les dues primeres, però abandona la duresa extrema de la darrera. Descriu la vida dels emigrants que viuen a Bilbao, el seu món, les seves misèries, la seva desesperança, com passen els dies, com es guanyen la vida,... Ah, per cert, un toc genial amb el cec venedor de cupons, el Sergio, basat lleugerament en una persona real. Alguns dels millors moments còmics del llibre són protagonitzats per la "parella de detectius". Bona lectura, i ara a esperar la següent. Mentre, vaig posant-me al dia amb d'altres llibres de l'Arretxe, com Shahmarán (ja llegit) o La calle de los ángeles i Sueños de Tánger (encarregats).

També en parlen a:


2 comentaris:

Caterina Cortès ha dit...

No coneixia la novel·la i encara que dius que no és tan bona com d'altres anteriors, m'ha pica la curiositat. Bona ressenya, Eloy :)

Eloi G.G. ha dit...

L'Arretxe és un autor genial. Morto vivace va ser el primer llibre que vaig llegir d'ell i em vaig fer un fart de riure. Després he anat llegint els de la sèrie Touré, els dos primers divertits, el tercer i el quart, madurs i molt durs i el cinquè tracta de recuperar una mica l'humor del principi. Són novel·les, en general, curtes o no gaire llargues. Te'l recomano.