dilluns, 6 de novembre del 2017

Voliac 2004, de l'Anna Molina



FITXA DEL LLIBRE
TÍTOL
AUTOR
EDITORIAL
ANY EDICIÓ
Setembre, 2017
DATA COMPRA
Setembre, 2017
FORMAT
Paper
PREU
20 €
GÈNERE
Narrativa
PÀGINES
319
ISBN
978-84-946753-0-0

Vaig aprofitar la Setmana del Llibre en Català per tal de comprar el llibre, ja que sabia que aquest any l'hauria de llegir al Club de Lectura.

Voliac 2004 està estructurat en un preludi, tres parts i epíleg. Al preludi s'expliquen uns fets del passat, que van ser el detonant del gruix del llibre. Cada una de les tres parts està protagonitzada per una dona, la Júlia, la Justa i l'Adela. Aquesta darrera té l'encàrrec d'escriure la biografia de la Júlia, escriptora guanyadora del Nobel, que viu mig retirada en un poble del Priorat. Allà hi viu envoltada de gent que la tolera i que també se l'estima. L'Adela anirà coneixent aquesta gent, alhora que es començarà a conèixer millor ella mateixa i anirà avançant en la biografia.

Un molt bon llibre, ple de personatges femenins ben dibuixats i molt potents i amb uns quants homes complementaris, secundaris, que ajuden a que avanci l'acció però que no són gaire importants. Especialment impactant la Justa, dona amb molt de caràcter, plena d'energia i amb molts projectes. Secrets, il·lusions, passions, un bon còctel d'emocions. De fons, o potser com uns protagonistes més, els vins i el paisatge del Priorat.

L'any passat ja vaig llegir L'home de lava i em va agradar, però Voliac 2004 m'ha encantat. Ara ens tocarà esperar el proper llibre de l'autora. És el primer llibre del Club de Lectura Llegir en Català d'enguany. El proper serà Somnis en temps de guerra

Per cert, com a crítica, està molt bé mantenir les xarxes socials actualitzades (Facebook com a canal per comentar el llibre o Twitter per donar notícies sobre les editorials, presentacions, novetats,...) però el manteniment de la web del grup (en l'apartat del Club de Lectura) és inexistent. L'any passat només es van posar els dos primers llibres i d'aquest any de moment no hi ha res. Tan de bo la pàgina es pugui actualitzar i així es veu el que es fa al Club, que penso que és força viu.