dilluns, 26 de novembre del 2018

La gran estafa, del John Grisham



FITXA DEL LLIBRE
TÍTOL
AUTOR
EDITORIAL
ANY EDICIÓ
Octubre 2018
DATA COMPRA
Octubre 2018
FORMAT
Paper
PREU
22,90 €
GÈNERE
Thriller judicial
PÀGINES
429
ISBN
978-84-01-02127-5

Uns joves estudien per ser advocats en una universitat que no està interessada en ells, sinó que només els veu com a font d'ingressos. Un d'ells, s'està tornant boig i intenta demostrar que hi ha una conspiració per tal de captar molts joves estudiants, amb falses promeses d'aconseguir un treball quan acabin la facultat, i guanyar molts diners pels préstecs que hauran de demanar. El suïcidi del noi farà que els seus tres amics només tinguin un objectiu, demostrar que ell tenia raó i fer que els propietaris de les universitats que viuen dels seus alumnes (i guanyen molts diners d'ells i del govern) paguin pels seus pecats.

Interessant llibre, on no hi ha un cas d'assassinat, que busca un cas en principi poc important, però que pot afectar milers i milers d'estudiants. Realitat? Ficció? No ho tinc clar, però és molt versemblant i pot ser que estigui passant. Com en moltes de les novel·les del Grisham, lluita de David contra Goliat, amb el triomf del David, que s'ha de posar al nivell de l'altre per tal de guanyar.

4 comentaris:

Sergi ha dit...

Fa molt que no llegeixo un llibre de Grisham, la veritat és que és prou bon narrador, però he de reconèixer que em fa una miqueta de mandra tornar-hi...

Eloy ha dit...

Hola Xexu, si et fa mandra tornar-hi, deixa'l. Per cert, com portes l'Andreu Martín?

Sergi ha dit...

He tingut un embús de llibres aquest final d'any i això el va endarrerint una mica. Tinc el de l'Harem del Tibidabo a casa, ja t'ho havia comentat, oi? La previsió és llegir-lo al primer trimestre del 2019, tinc l'agenda molt plena, hahaha. Si aconseguir llegir a la velocitat que llegeixes tu aquestes coses no em passarien! Per què ho dius, hi ha previsió de nova publicació del mestre?

Eloy ha dit...

Si, ja m'ho havies dit. Espero que t'agradi. No sé si hi ha prevista una nova publicació del mestre, però segur que no trigarà ;)