diumenge, 7 de juliol del 2019

A quemarropa, de l'Àlex Martín i el Jordi Canal



FITXA DEL LLIBRE
TÍTOL
AUTOR
EDITORIAL
ANY EDICIÓ
Juny 2019
DATA COMPRA
Juny 2019
FORMAT
Paper
PREU
20 €
GÈNERE
Negre, assaig
PÀGINES
236
ISBN
9788417847067

El llibre és la primera part d'un assaig sobre la novel·la negra i policíaca. En aquesta primera part, els autors tracten de definir la novel·la negra i fan una ullada a la novel·la policíaca, Georges Simenon, la novel·la negra i d'altres classificacions de novel·la més o menys relacionades amb les anteriors, com la novel·la d'espies, la crònica i el thriller. Després, hi ha diferents reculls de novel·les, fets per estudiosos del tema o per diverses associacions. Per acabar, unes quantes portades de llibres de l'època.

Molt interessant aquest assaig. Està escrit amb cura i és fàcil de llegir i entendre. Un llibre imprescindible per fans i estudiosos del tema. Com a petita crítica, m'encanta la portada. I és per això que he comprat el llibre en castellà, tot i que volia llegir la versió en català, Trets per totes bandes. Però la portada no m'agradava tant. Comprar les dues versions? No cal ;)


4 comentaris:

Anna Maria Villalonga ha dit...

No sabia que també havia sortit en castellà. Hauríem de militar en la lectura en català, Eloy!
Toma bronca! 🤣🤣🤣

Eloy ha dit...

Ja ho faig sempre que puc, Anna. Quan hi ha les dues versions, gairebé sempre trio en català, però aquesta vegada la portada em va enganxar... ;)

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

l'esic llegint ara mateix, en català ;)

Eloy ha dit...

Em vaig enamorar de la portada en castellà ;)