dissabte, 14 de novembre del 2020

La leona blanca, del Henning Mankell

 


FITXA DEL LLIBRE

TÍTOL

La leona blanca

AUTOR

Henning Mankell

EDITORIAL

Tusquets (MAXI)

ANY EDICIÓ

Març 2017 (12a edició)

DATA COMPRA

Octubre 2018

FORMAT

Paper

PREU

9,45 €

GÈNERE

Negre

PÀGINES

648

ISBN

9788483835227


El llibre és el tercer cas protagonitzat pel Kurt Wallander, que ha d'investigar la desaparició d'una dona (posteriorment, es confirma que va ser assassinada). Alhora, una organització "boer" sudafricana està planificant l'assassinat d'un important polític per tal de no perdre el poder. Dos fets tan diferents, tan separats, estan lleument relacionats. Només que al Kurt li costa molt trobar aquesta relació. S'implicarà tant que estarà a punt de perdre la vida i posa en risc els seus. Les relacions personals amb el seu pare i la seva filla, es faran més intenses, i el perill els farà estar més a prop. També, explorarà el seu jo més interior, pensant sobre el racisme i sobre el que ell mateix opina. De vegades, les seves idees no li semblen les millors i no se sent gens orgullós d'ell.

De moment, la novel·la de la sèrie que més m'ha agradat, especialment, la trama sudafricana, tot i que trobo que hi ha fragments (per no dir algun capítol) que no aporten gens a la trama i que eren prescindibles. De vegades, els escriptors necessiten demostrar tot el que saben (o s'han documentat) sobre un tema? Potser no cal... Malgrat això, és una molt bona novel·la. Seguiré amb la saga... Per cert, va ser portada al cinema.

També en parlen a:




2 comentaris:

Sergi ha dit...

Ja hem comentat altres vegades les virtuts de Mankell, almenys en aquesta saga. I sempre dic el mateix, algun dia l'acabaré. Amb el ritme que portes, no dubto que tu ho faràs abans que jo. De moment, encara te'n porto tres d'avantatge.

Eloy ha dit...

Ja l'acabarem, Xexu. De moment, vaig fent, sense pressa, assaborint-ho...