dissabte, 4 de setembre del 2021

Efecto colateral, del Rafa Melero Rojo


FITXA DEL LLIBRE

TÍTOL

Efecto colateral

AUTOR

Rafa Melero Rojo

EDITORIAL

Alrevés

ANY EDICIÓ

Maig 2020

DATA COMPRA

Juny 2020

FORMAT

Paper

PREU

20 €

GÈNERE

Negre

PÀGINES

318

ISBN

978-84-17847-51-7


Efecto colateral és la darrera novel·la publicada, fins el moment, per l'autor. Un ex Mosso d'Esquadra perd el seu pare, segons ell per suïcidi (després de perdre tots els estalvis per culpa de l'estafa de les preferents), segons els investigadors, atropellat accidentalment. Així, ajudat pels seus amics de la infantesa, trama un pla per tal de venjar-se. Però els plans mai són perfectes, i, desgraciadament, provoques tot un seguit de conseqüències, una sèrie d'efectes col·laterals no desitjats.

La forma d'explicar la història, és molt bona. És en el moment actual, que el Tom, el protagonista, xerra amb l'Enrique, un amic que ha fet a Thailandia, on actualment viuen els dos, i mitjançant flaixbacs li va explicant tots els fets, uns fets narrats en primera i tercera persona, amb força buits, que de vegades omple el protagonista (amb les seves impressions o desitjos) i de vegades hem d'omplir els lectors. Al final, tot quadrarà...

El llibre ha sigut la darrera novel·la que hem llegit pel Club de Lectura que vam encetar fa uns anys a la llibreria SomNegra, i que va agafar el nom A quemarropa. De moment seguim amb la combinació presencial i virtual mentre la situació és la que tenim. Per què vam triar aquest llibre? Segurament, perquè alguns membres del grup el teníem i encara no l'havíem llegit (un any després) i vam pensar que era imperdonable. També perquè sabíem que gairebé segur ens agradaria. I potser també perquè teníem possibilitat de xerrar amb l'autor. I, en efecte, vam gaudir d'un llibre ple d'acció, amb una primera meitat més pausada, amb la presentació dels fets i personatges, i una segona part que va agafant un ritme frenètic, amb capítols curts. Amb la posterior xerrada amb l'autor, vam conèixer molt més sobre la novel·la i vam poder xerrar sobre alguns dels temes força actuals que l'autor volia tractar. Jo no me la perdria.


També en parlen a: