dimarts, 2 de novembre del 2021

Los amigos de Eddie Coyle, del George V. Higgins

 


FITXA DEL LLIBRE

TÍTOL

Los amigos de Eddie Coyle

AUTOR

George V. Higgins

EDITORIAL

Libros del Asteroide

ANY EDICIÓ

2017 (6a edició)

DATA COMPRA

Octubre 2021

FORMAT

Paper

PREU

16,95 €

GÈNERE

Negre

PÀGINES

194

ISBN

978-84-92663-44-6



La novel·la està protagonitzada per l'Eddie, un petit delinqüent que espera la resolució d'un judici, mentre va vivint fent petits "treballs". Amics? L'Eddie no en té. Només coneguts i saludats. Però s'ha de relacionar amb tothom i ha de parlar amb molta gent. Entre ells, atracadors de bancs, traficants de drogues i armes, jugadors, borratxos, agents del la llei... El seu objectiu a la vida és sobreviure amb uns quants dòlars a la butxaca i, sobretot, no tornar a la presó.

Un molt bon llibre, que té 40 anys ja, en el que la trama avança gràcies als diàlegs. Es podria dir que els diàlegs són la trama. Impressionant crook story, renovadora del gènere, que ha influït en els escriptors (i també cineastes) posteriors. Va ser portada al cinema el 1973 i protagonitzada per Robert Mitchum amb el mateix títol i anomenada El confidente en castellà.

Després del darrer club de lectura, amb el Carlos Augusto Casas i la seva obra El ministerio de la verdad, ens va recomanar aquest llibre i vam decidir acceptar la seva proposta. A la majoria dels membres del club ens va agradar, encara que no a tots. De moment, seguim amb el club mig virtual mig presencial. Proper llibre, Las lágrimas del caimán, de la Susana Hernández.




També en parlen a: