dissabte, 25 d’abril del 2009

Com parlar dels llibres que no hem llegit



Com parlar dels llibres que no hem llegit és un llibre de Pierre Bayard publicat per Empúries. El seu preu és d'uns 15 €.
Bayard explica en aquest interessant assaig una teoria sobre que es pot parlar sobre llibres encara que no els hagis llegit. És més, si has de parlar de llibres és millor que no els hagis llegit, ja que així no tens el cervell contaminat. I és que com deia Oscar Wilde: "mai no llegeixo els llibres si n'he de fer la crítica: som tan influenciables...".
Classifica els llibres en LD (llibre desconegut), LF (llibre fullejat), LP (llibre del qual ha sentit a parlar) i LO (llibre oblidat).
És una interessant idea, escrita amb molta ironia, a estones divertida, però que algunes vegades es perd. No està malament.
El llibre a estones és divertit


2 comentaris:

caterina ha dit...

Sembla un llibre per passar l'estona, entretingut i el títol, molt ben trobat, convida a llegir-lo, encara que pel teu post crec que no has quedat gaire entusiasmat...

Eloy ha dit...

No m'ha entusiasmat gaire, a més a més, la majoria de llibres dels quals parlava jo no els coneixia. Crec que la idea és molt bona, però s'ha quedat a mig camí.