divendres, 10 de juliol del 2009

Los hombres que no amaban a las mujeres, de Stieg Larsson



Los hombres que no amaban a las mujeres és el primer llibre de la trilogia Millennium. Va ser escrit per Stieg Larsson, escriptor suec que va morir el 2004, i publicat després de la seva mort. L'edició que he llegit és del Cercle de Lectors (amb llicència de Destino) i val uns 20 €. També hi ha edició catalana, publicada per Columna.
La saga Millennium continua amb els llibres La chica que soñaba con una cerilla y un bidón de gasolina i La reina en el palacio de las corrientes de aire, que també tinc i passo a llegir a continuació.
La novel·la té dos protagonistes, Mikael Kalle Blomkvist i Lisbeth Salander. El primer és un periodista amb una sòlida reputació, mentre que la segona és una noia  força problemàtica que es dedica a fer investigacions per compte d'un altre. Blomkvist fa un reportatge que surt malament i decideix acceptar una oferta de treball d'un millionari per tal que investigui sobre uns fets que van passar quaranta anys enrera. A poc a poc, Salander entra en contacte amb la vida de Blomkvist, i decideix ajudar-lo. La història es complica cada vegada més.
Ja havia vist la pel·lícula abans i m'agraden totes dues, novel·la i pel·lícula, encara que posats a triar, com normalment em passa, em quedo amb el llibre. Un llibre força atractiu, que comences a llegir a poc a poc (estil obra de Bergman) i vas devorant a partir de la segona part.
A partir d'ara passo a estar desaparegut. Llegeixo Millennium 2.