dilluns, 4 de gener del 2010

Dos hombres y un destino


Dos hombres y un destino és un film dirigit el 1969 per George Roy Hill i interpretat per Paul Newman, Robert Redford i Katharine Ross. La pel·lícula va ser nominada a 7 premis Oscar el 1969 (pel·lícula, director, guió original, banda sonora original,  millor cançó original, millor fotografia i millor so), dels quals va obtenir-ne 4 (guió original, banda sonora original, millor cançó original i millor fotografia).
Butch i Sundance són els líders d'una banda d'atracadors de trens i bancs. Però l'Oest ja és massa perillós per ells i decideixen canviar de país per anar a Sudamèrica, un lloc ple d'oportunitats per homes com ells.
Una molt bona pel·lícula amb un bon guió de William Goldman, unes grans interpretacions, una banda sonora de Burt Bacharach genial i una cançó original increïblement bona. Meravelloses escenes d'acció, com per exemple quan salten al riu, les persecucions o l'escena final, barrejades amb d'altres més divertides (com la de la bicicleta o l'assalt al tren). Un film imprescindible.