dimecres, 23 de juliol del 2014

Petirrojo



Petirrojo és la tercera novel·la de la sèrie del Harry Hole, escrita per Jo Nesbo i publicada per RBA en diferents formats i edicions, com per exemple dins la seva Serie Negra, amb un preu de 19 €.

El Harry és un dels policies que ha de participar en la seguretat del president dels Estats Units en la visita que fa a Noruega. Mentre està en el seu lloc ha de prendre una decisió sobre disparar o no a un sospitós, que realment és un agent americà de qui no s'ha informat a la policia noruega. Per tal d'evitar l'escàndol, el Harry és ascendit al Servei d'Intel·ligència. Una vegada allà, els caps voldran que es dediqui a passar el temps amb missions de rutina, però ell descobrirà informacions interessants sobre un proper atemptat, les activitats noruegues al costat de Hitler durant la Segona Guerra Mundial, una història antiga d'amor i els neonazis. A poc a poc, tot comença a lligar, però al llarg del llibre tindrà tot tipus de problemes, a la feina i a la seva vida privada. I encara que sigui difícil d'entendre, el cas no quedarà del tot lligat al final.

M'agrada com escriu el Jo Nesbo i m'encanta el Harry Hole. Ja havia llegit El ninot de neu, la setena, i ara ja he començat la quarta, Némesis.