dilluns, 20 de juliol del 2015

Impressions de la Semana Negra de Gijón 1

Una vegada refredades les emocions de poder haver fet realitat un dels meus somnis, vull explicar una mica com ha anat. De fa molt temps volia anar a Gijón, a conèixer què era la Semana Negra. I aquest any, em vaig decidir.

No sabia exactament quins autors hi serien (o quan) fins gairebé el moment de marxar, ja que el primer programa provisional va sortir el 3 de juliol. El que si sabia és que volia ser-hi.

La tarda del dilluns 13 de juliol, gairebé acabats d'arribar, ens vam dirigir cap el recinte situat als Antiguos Astilleros. 



De les tres carpes on hi havia actes literaris, la Biblioasturias, A Quemarropa i Encuentros, ens vam dirigir cap aquesta darrera i vam seure disposats a gaudir. Vam arribar al final d'una de les xerrades, feta per l'experta en literatura hispana Cathy Fourez. I ens vam enamorar de la SN. A continuació, Carmen Moreno presentava Una última cuestión, la seva primera incursió dins el gènere negre, Rosa Ribas presentava dos llibres, Miss Fifty i Pensión Leonardo i Dolores Redondo va parlar sobre el darrer llibre de la trilogia del Batzán, Ofrenda a la tormenta.

Carmen Moreno presentada per Marta Menéndez i Elia Barceló
Rosa Ribas, presentada per Empar Fernández
Dolores Redondo, presentada per Luis Artigue

Aquest primer dia, vam comprar dos llibres, Una última cuestión i Pensión Leonardo. No serien els darrers...