diumenge, 4 d’octubre del 2015

El gran frío



El gran frío és una novel·la de la Rosa Ribas i la Sabine Hofmann. Està publicada per Círculo de Lectores (dins una col·lecció d'autores assassines) amb llicència de Siruela. Em va costar 12,95 €.

L'Ana Martí, periodista barcelonina d'El Caso, ha d'investigar uns presumptes estigmes que li surten a una nena d'un petit poble d'El Maestrat, allà pels anys 50. Ella, racional, no es creu la història, però el seu cap, l'Enrique Rubio, la convenç per tal que la periodista que porta dintre guanyi l'atea. Una vegada al poble, l'Ana es trobarà amb un món rural tancat ple de secrets, on tothom oculta i ningú, o gairebé ningú, confia en la forastera. El fred d'aquell hivern, se'ns presenta també com un dels protagonistes.

Una gran novel·la, al principi de misteri, que es va tornat negra. Hauré de llegir la primera obra on surt aquesta periodista, Don de lenguas. El llenguatge és exquisit, la descripció de l'Espanya profunda de la postguerra, el retrat dels personatges del poble i la trama et va atrapant a poc a poc. Val la pena llegir-la.