dimarts, 7 de novembre del 2017

Instint de supervivència, de la Ramona Solé



FITXA DEL LLIBRE
TÍTOL
AUTOR
EDITORIAL
ANY EDICIÓ
Octubre 2017
DATA COMPRA
Octubre 2017
FORMAT
Paper
PREU
16,50 €
GÈNERE
Negre
PÀGINES
270
ISBN
9788494582691

El segon llibre de la Ramona Solé ens parla de tres dones, dues clarament dominants i manipuladores, la Maria i la Raquel, i una altra, la Sofia, que es troba al mig de la teranyina que estan intentant teixir les altres dues. La Raquel surt amb el Francesc, fill de la Maria, i intenta que la Sofia, que, desesperada, només troba com a solució el suïcidi, entri a treballar a casa de la Maria, una dona molt gran i que comença a tenir problemes de mobilitat. La Raquel vol quedar-se amb uns diners que sospita té amagats la Maria.  Aquesta, accepta la Sofia a casa per tal de guanyar una aliada que l'ajudi a fer mal la Raquel, a qui acusa d'un fet del passat. Al mig de les dues, la Sofia accepta la feina i així podrà sobreviure i mantenir els seus dos fills.

No sé si m'he embolicat una mica al fer una petita sinopsi sense ànims de desvetllar res del que va passant al llibre, un llibre molt psicològic, on gairebé ningú fa res perquè si, sense motius, i on se'ns aniran revelant fets del passat, de les tres dones i del fill de la Maria. Si busqueu un llibre amb acció trepidant, no el trobareu, però si voleu un llibre on la psicologia dels personatges importa, on es descobreixen les més baixes passions, la rancúnia, l'odi, la venjança, els gelos, aquest és el vostre llibre. 

Molts ànims Ramona. Després dels deu anys del bloc Tumateix llibres, del bon debut amb Quaderns, t'has superat amb Instint de supervivència. Espero que no ens facis esperar molt fins que tinguis un altre llibre publicat ;)

I enhorabona al Marc, l'editor dels Llibres del Delicte, pels 25 llibres publicats fins ara, crec que el 26è, Seràs un dels nostres, està al caure. Potser a Vilassar? Per tenir una col·lecció amb tants autors diferents que han fet llibres tan diferents. La meva més gran enhorabona.

Podeu veure el booktrailer aquí mateix:



També en parlen a:

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Ja el tinc a casa i no trigaré a llegir-lo. A veure què tal, tot i que ara necessito llibres que passin bé i no em facin pensar gaire...

Eloy ha dit...

Hola Xexu, entenc els motius de no llegir res que faci pensar gaire ara mateix. El llibre de la Ramona no és gaire heavy però pots buscar alguna cosa més light, és clar.