dissabte, 18 d’agost del 2018

A l'ombra del crim, una trilogia, del Manuel de Pedrolo



FITXA DEL LLIBRE
TÍTOL
AUTOR
EDITORIAL
ANY EDICIÓ
Febrer 2018
DATA COMPRA
Febrer 2018
FORMAT
Paper
PREU
16,95 €
GÈNERE
Negre
PÀGINES
687
ISBN
978-84-17031-40-4

A l'ombra del crim és un volum format per tres novel·les del Manuel de Pedrolo (Doble o res, L'inspector fa tard i Joc brut). Aquest llibre està prologat per la comissària de l'any Pedrolo, l'Anna Maria Villalonga. Per cert, el pròleg val la pena llegir-lo, pots aprendre alguna cosa nova sobre la figura de l'autor.

Doble o res. Novel·la llarga sobre un segrest d'un ric industrial en el que el més important és la relació entre segrestat i un dels segrestadors, la xerrada que tenen durant una mica més de dues hores i la confessió de l'industrial.

L'inspector fa tard. Novel·la curta que passa al llarg d'una setmana sobre el robatori d'uns diners d'una caixa forta, amb un clar sospitós que nega els fets.

Joc brut. Novel·la curta amb femme fatale. M'ha recordat lleugerament a El carter sempre truca dues vegades o Double Indemnity (Perdició).

Si no coneixes res de la trajectòria del Pedrolo, aquesta trilogia és una bona manera d'entrar-hi al seu món mitjançant el gènere negre.

També en parlen a:

2 comentaris:

Ricard Masferrer ha dit...

Si no l'has llegit no et perdis la tetralogia de "La Terra Prohibida". De moment he llegit els dos primers i m'ha agradat molt. Ben aviat llegiré els altres dos.

Eloy ha dit...

Prenc nota, a veure si els trobo...