dimecres, 15 de maig del 2019

Don de lenguas, de la Rosa Ribas i la Sabine Hofmann



FITXA DEL LLIBRE
TÍTOL
AUTOR
EDITORIAL
ANY EDICIÓ
2014
DATA COMPRA
Març 2019
FORMAT
Paper
PREU
9,95 €
GÈNERE
Negre
PÀGINES
407
ISBN
978-84-9032-803-3

El llibre és el primer de la trilogia protagonitzada per l'Ana Martí, periodista a la Barcelona dels anys 50. La trilogia seguix amb El gran frío i Azul Marino, ja llegits també. En aquest llibre, la periodista, que treballa a les pàgines de societat de La Vanguardia, ha de cobrir la baixa per malaltia del responsable de successos del diari. Així, l'Ana (i la Beatriz, la seva cosina) investiga la mort de la Mariona Sobrerroca, una burgesa vídua. La seva investigació es va apartant de la versió oficial, que gairebé està decidida des de bon començament, ja que el règim corrupte vol donar la sensació de tranquil·litat poc abans de començar el Congrés Eucarístic. Les investigacions de les dues intrèpides dones les portaran per camins perillosos...

M'ha agradat molt el llibre, proposta del Club de Lectura de SomNegra. Està molt ben escrit, amb un llenguatge precís i preciós. A més a més, té dues protagonistes potents i complementàries. Alhora, està ple de secundaris, més o menys definits. Una bona manera d'apropar-se a un moment històric, mitjançant una novel·la, plena de detalls. Un molt bon llibre.


 (Foto de la Mercedes Hermoso, el dia que va venir la Rosa Ribas a parlar de Don de lenguas amb els membres del nostre club).