dissabte, 20 de juliol del 2019

El soterrani, de la Sandrine Collette



FITXA DEL LLIBRE
TÍTOL
AUTOR
TRADUCTORA
EDITORIAL
ANY EDICIÓ
Gener 2019
DATA COMPRA
Gener 2019
FORMAT
Paper
PREU
18 €
GÈNERE
Negre
PÀGINES
250
ISBN
978-84-17077-78-5

La Maria Llopis m'ha agraït el comentari, però m'ha fet notar que em faltava alguna cosa a la fitxa del llibre. Té raó. A partir d'ara la fitxa tindrà la traductora o traductor del llibre (si n'hi ha). S'ha de reconèixer la feina que fan. Moltes gràcies... 

El llibre explica com el Théo, després d'haver clavat una brutal pallissa al seu germà i haver passat uns mesos a la presó va a veure'l per tal de comprovar com segueix. Les ferides no estan tancades, té algun problema i decideix fugir. Així va a parar a un lloc entranyable on podrà gaudir de la natura i fer excursions fins que... (no trobeu que hi ha massa explicacions sobre els llibres a la contraportada dels mateixos?).


La novel·la va ser el debut de l'autora i va guanyar el Grand Prix de Littérature Policière del 2013. És un llibre fosc, dur, que destil·la mala bava pels quatre costats. Els personatges, molt ferotges, foscos, estan molt ben fets. Et fa plantejar-te fins on pot arribar un ésser humà per tal de sobreviure, fins i tot en les pitjors condicions possibles. Una gran novel·la. Espero que hi hagi més traduccions de l'autora.

També en parlen a: