diumenge, 13 d’octubre del 2019

Los miércoles salvajes, de la Susana Hernández



FITXA DEL LLIBRE
TÍTOL
AUTOR
EDITORIAL
ANY EDICIÓ
Gener 2019
DATA COMPRA
Març 2019
FORMAT
Paper
PREU
16 €
GÈNERE
Negre
PÀGINES
212
ISBN
978-84-9743-856-8

Los miércoles salvajes és la darrera novel·la negra de la Susana Hernández. Amb tres trames, dos amics amb problemes financers, dos germans portuguesos que s'encarreguen de drogues i medecines il·legals i una família de Ghana molt pobre i necessitada de medicines contra la diabetis tipus 1, l'autora construeix una novel·la que es va desenvolupant tranquil·lament al començament però que esdevé molt ràpida cap a la seva conclusió, amb les tres trames que es van lligant a poc a poc i que queden molt ben resoltes.

He de dir que la Susana segueix millorant com a escriptora cada nova novel·la que fa. Si les de la sèrie Vázquez i Santana eren policials amb rerefons personals, amb Males decisions va fer un gran salt. Amb aquesta darrera novel·la, amb denúncia, una María la Coja que podria ser protagonista d'una novel·la i una protagonista principal molt potent, segueix sortint de la seva zona de comfort. Els homes de la novel·la són entre anecdòtics, patètics o prescindibles. Arriba una nova generació de dones protagonistes...

Com a punt trist, aquesta ha sigut la darrera novel·la que llegim al club de lectura SomNegra. Els membres del club, i els fans de la cultura, quedem una mica orfes i ens convertim en una mica més tontos.


També en parlen a: