diumenge, 19 de juliol del 2020

Escopiré sobre la vostra tomba, del Boris Vian



FITXA DEL LLIBRE
TÍTOL
AUTOR
EDITORIAL
ANY EDICIÓ
Octubre 2019
DATA COMPRA
Juny 2020
FORMAT
Paper
PREU
17 €
GÈNERE
Negre
PÀGINES
180
ISBN
9788418022074

Un terrible pla. Una revenja brutal. Això pensa fer el Lee, un negre que pel seu aspecte sembla blanc, després de la mort del seu germà. Quines són les seves raons? El germà va tenir relacions sexuals amb una noia blanca. I això era alguna cosa prohibida durant els anys 40 als Estats Units.

Aquesta novel·la l'he llegida com a recomanació de l'Anna Maria Villalonga al club de lectura virtual de les biblioteques. Puc dir que és una novel·la bestial, que no sembla escrita el 1946, però que potser ara amb tot el puritanisme que tenim no es podria escriure o viuria en la marginalitat. És un cant contra el racisme i el puritanisme de la societat americana, alhora que una novel·la negra, totalment negra. Imprescindible.

Com a curiositat, l'autor va morir d'un atac al cor mentre veia la versió cinematogràfica que havien fet de la seva novel·la. Potser no l'acabava de convèncer el que estava veient.

També en parlen a:

3 comentaris:

Sergi ha dit...

Caram tu, aconsegueixes captar l'atenció amb els teus comentaris. És un nom d'aquells que et sonen de sempre, però no l'hauria sabut ubicar. Per la descripció que en fas, no en descarto la lectura si ensopego amb el llibre algun cop.

Ricard Masferrer ha dit...

La vaig llegir fa molts anys i no en recordo res. Recordo que em va cridar l'atenció el títol.

Eloy ha dit...

Xexu, és un clàssic i es llegeix molt bé.
Si, Ricard, el títol crida l'atenció i molt. Ben triat.