dissabte, 16 de gener del 2021

Les tombes d'Atuan, de l'Ursula K. Le Guin

 


FITXA DEL LLIBRE

TÍTOL

Les tombes d’Atuan

AUTOR

Ursula K. Le Guin

EDITORIAL

Raig Verd

ANY EDICIÓ

Setembre 2020

DATA COMPRA

Setembre 2020

FORMAT

Paper

PREU

18,95 €

GÈNERE

Fantasia, juvenil

PÀGINES

182

ISBN

978-84-17925-28-4


El llibre és el segon de la sèrie Terramar. Si el primer estava protagonitzat per l'Esparver, aprenent de fetiller, aquest segon està protagonitzat per la Tenar (o Arha), Suprema Sacerdotessa de les Tombes d'Atuan, una nena que va ser triada per convertir-se en la successora de l'anterior sacerdotessa, ja que havia nascut quan aquella va morir. Així, coneixerem a la nena, com va creixent, aprenent, amb qui es relaciona al temple i de com pren el seu càrrec, totpoderosa de gairebé no res. En un moment del llibre, torna a sortir l'Esparver, fent de lladre, ja convertit en un mag més madur, que obre els ulls de la Tenar i li fa veure el seu petit món d'una altra manera i li explica que hi ha un món molt més gran fora...

Una bona novel·la de fantasia, amb una mica de màgia, rituals, un personatge conegut, ara secundari, i un personatge principal molt potent, feminista, molt d'ara. Val la pena conèixer la Tenar. Tot i que el llibre és de principis del 70, el llenguatge és actual i l'edició és preciosa.

També en parlen a:

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Just ara he llegit la costa més llunyana. Segurament el d'Atuan és el que menys m'ha agradat dels tres, té una fase inicial una mica pesada, però certament la Tenar és un gran personatge, i en general està bé.

Eloy ha dit...

Hola Xexu, el principi també em va costar una mica, però quan la Tenar es fa més gran i quan arriba l'Esparver la cosa millora. Properament, caurà el tercer. Aquesta dona escrivia molt i molt bé ;)