dimecres, 5 de maig del 2021

Uns quants dies de gener, del Jordi Sierra i Fabra

 


FITXA DEL LLIBRE

TÍTOL

Uns quants dies de gener

AUTOR

Jordi Sierra i Fabra

EDITORIAL

Rosa dels Vents

ANY EDICIÓ

Abril 2021

DATA COMPRA

Abril 2021

FORMAT

Paper

PREU

17,90 €

GÈNERE

Negre

PÀGINES

318

ISBN

978-84-18033-22-3


El llibre és la dotzena novel·la de la sèrie protagonitzada pel Miquel Mascarell, ex policia durant la República, condemnat a mort al Valle de los Caídos, alliberat i ara ajudant de detectiu. En aquesta història, l'ex policia, durant una vigilància en principi rutinària, és testimoni d'un crim i haurà de triar entre deixar-ho córrer o investigar, posant en perill la seva vida, una vegada més.

Estan molt bé els casos del Mascarell. Són novel·les de procediment ben construïdes. Però el que m'agrada més és el rerefons crític que hi ha, com era la vida durant la postguerra, la dictadura, alhora que l'autor va trenant moments i fets reals amb ficció. Ara que ja sabem que el Mascarell seguirà (l'autor havia dit que només faria dotze novel·les), llarga vida a l'inspector Mascarell.

També en parlen a:



2 comentaris:

Sergi ha dit...

Juraria que només n'he llegit un, però no descarto tornar-hi. De fet, ho hauria de fer. El que passa és que tinc a l'abast (a casa ma mare), el del Coltan. Aquest no és de la sèrie Mascarell, oi?

Eloy ha dit...

Hola, Xexu, no coneixia el del Coltan. Aquest home escriu més que el mestre i el Bennasar plegats. He mirat i res a veure amb el Mascarell, és d'una sèrie nova protagonitzada per una periodista. Ara m'has fet venir el cuquet ;)
El Mascarell, només per la feina de recreació de la Barcelona de la Postguerra i per la ficció, barrejada amb pinzellades de realitat, val molt la pena.