dissabte, 8 de gener del 2022

Policies, del Joan Miquel Capell i l'Andreu Martín

 


FITXA DEL LLIBRE

TÍTOL

Policies

AUTOR

Joan Miquel Capell i Andreu Martín

EDITORIAL

Alrevés (Crims.cat, 62)

ANY EDICIÓ

Octubre 2021

DATA COMPRA

Octubre 2021

FORMAT

Paper

PREU

20 €

GÈNERE

Negre

PÀGINES

382

ISBN

9788418584183


Barcelona, 1992. Una noia de 14 anys mor després de consumir un medicament a Califòrnia. Aquest fet farà que la policia autonòmica, jove i sense gaire recursos ni formació, col·labori amb un policia de la DEA, nord americà fill d'asturià, amb diferents valors, experiències i modes de fer. Així, aniran trobant una xarxa de falsificació de medicaments, tràfic de menors entre d'altres greus delictes.

Un llibre sobre policies i procediments, en un temps en el que tot s'havia de fer de bon principi, on hi havia reticències de la societat, dels jutges, de les altres policies. És un llibre que avança a poc a poc, sense gaire sobresalts, però que et deixa amb ganes de més. Suposo que ha de ser complicat escriure a quatre mans. Aquí no veig diferències entre els dos autors, no trobo on escriu el policia i on acaba el mestre. És una bona cosa.

També en parlen a:

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Em va agradar prou, la veritat. És cert que s'allunya de les fantasmades que molts cops trobem en aquesta mena de llibres, és una història de la història de la nostra policia, i de procediments rutinaris del cos, tot i que la trama és prou aconseguida. A mi em va semblar que el personatge Lou Díaz, que és dels millors, feia servir un castellà molt catalanitzat per ser de Los Ángeles. Què et sembla?

Eloy ha dit...

Potser si que tens raó amb el llenguatge del Lou. No li vaig donar molta importància, però si que és un espanyol molt catalanitzat. Malgrat això el personatge el vaig trobar molt creïble i segurament el millor del llibre. Potser es necessita un llibre per ell...