dimarts, 6 de setembre del 2022

El dimoni a cada pas, del Donald Ray Pollock


FITXA DEL LLIBRE

TÍTOL

El dimoni a cada pas

AUTOR

Donald Ray Pollock (trad. Francesc Rovira)

EDITORIAL

Empúries

ANY EDICIÓ

Novembre 2021

DATA COMPRA

Maig 2013

FORMAT

Paper

PREU

22 €

GÈNERE

Negre

PÀGINES

300

ISBN

9788497878128


El dimoni a cada pas és la primera novel·la de Donald Ray Pollock, publicada per Empúries. L'autor va treballar en diferents feines fins que es va apuntar a uns cursos d'escriptura de la Universitat d'Ohio quan tenia uns 50 anys. Va publicar un volum amb contes abans que la novel·la.

El llibre tracta sobre la història d'una família de l'Amèrica profunda i alguns dels personatges que es van creuant amb ells al llarg de la segona meitat del segle XX. Tots ells són perdedors, sòrdids, miserables. Assassins, pederastes, borratxos, ingenus,... un gran retrat dels personatges d'aquestes terres que l'autor demostra conèixer béPodria ser com un llibre de contes molt ben trenat per tal de donar una estructura narrativa compacta.

Una gran novel·la, sorprenent, captivadora, que pot arribar a repugnar, però que segur que no t'ha de deixar indiferent.

Això va ser el que vaig escriure en el moment que la vaig llegir per primera vegada, i no ha canviat la meva opinió durant la relectura que he fet pel Club de Lectura A Quemarropa, tot i que havia oblidat gairebé tot l'argument. Per cert, una entretinguda sessió del club.


Un autor interessant, a qui penso tornar a llegir properament. Serà la seva novel·la El banquete celestial o el seu recull de relats, Knockemstiff.

També en parlen a:

Hi ha una adaptació cinematogràfica del 2020 (més o menys fidel, el llibre com acostuma a passar, molt millor: La peli es deixa veure bé.):