divendres, 1 de març del 2024

La dona de gris, de l'Anna Maria Villalonga (relectura)

 


FITXA DEL LLIBRE

TÍTOL

La dona de gris

AUTOR

Anna Maria Villalonga

EDITORIAL

Llibres del Delicte

ANY EDICIÓ

Octubre 2014

DATA COMPRA

Octubre 2014

FORMAT

Paper

PREU

14,95 €

GÈNERE

Negre

PÀGINES

167

ISBN

978-84-941064-6-0

Aquesta va ser la ressenya que vaig fer el 2014:

La dona de gris és la primera novel·la de l'Anna Maria Villalonga, publicada per Llibres del Delicte, amb el núm. 7 de la col·lecció. El seu preu és de 14,95 €, tot i que si et fas un abonament de 60 € anuals (ara és de 78 €/any), pots aconseguir 6 llibres a un preu molt millor (sis llibres és el que es publica en un any en aquesta editorial).

En aquesta novel·la, un home anodí, amb una existència grisa, coneix una dona, grisa també però amb un petit toc de color al coll, i comença a seguir-la i a conèixer-la millor. S'estarà convertint en un assetjador? No, més aviat en el protagonista d'una de les pel·lícules o novel·les (la qual cosa m'ha fet buscar-ne algunes) que compartia amb el seu pare, a qui tant troba a faltar. Aquest serà el punt de partida per la seva nova vida, potser estranya, però, al cap i a la fi, vida.

Una novel·la esperada durant llarg temps i estranya en els seus personatges, en un principi no gaire negres, molt grisos, sí. Al llarg de les pàgines, el llibre s'enfosqueix molt i es converteix en una veritable novel·la de gènere. Una lectura recomanable, no només per fans del negre, sinó per qui vol llegir un relat amb un català molt i molt bo. Moltes gràcies pel regal, Anna Maria. Per cert, t'animes a escriure més?

Segueixo pensant igual. La relectura, proposta del club de lectura negra de les biblioteques, no m'ha decebut gens.

També en parlen a: