dimecres, 13 de febrer del 2008

Sóc mestre i faig vaga, i què? Tinc dret com a treballador

Demà 14 de febrer, faré vaga. No aniré al meu lloc de treball. Em descomptaran una bona pila d'euros del meu sou. Sóc tonto? Segur que sí.

Per què faig vaga?

Des del govern català se'ns ha colat un avantprojecte de llei anomenat "Bases de la Llei d'Educació de Catalunya". Deixant de banda si la llei és més o menys bona, les maneres del govern no són les més correctes. Una llei educativa en la que l'opinió dels docents es recull per correu electrònic, en la que no es pot opinar obertament, ens recorda maneres passades i potser ja gairebé oblidades.

La meva primera intenció era no fer vaga, però penso que els mestres sempre tenim motius per fer vaga. I gairebé mai protestem pel sou, sinó per millores que afecten als nostres alumnes i a les nostres condicions de treball. Malgrat això una gran part de la població ens mira malament perquè molesta molt tenir els nens tot el dia a casa.

Quan a l'escola vam fer un sondeig sobre qui faria vaga i qui no, seguia sense tenir-lo clar, però em vaig afegir a la gran majoria que si en feien.

Fa dies que sembla haver-hi una campanya de desacreditació a alguns mitjans. Per què aquestes ganes de deixar-nos sempre malament? Serà que nosaltres no tenim dret a la vaga. En canvi altres col·lectius no estan tan poc considerats quan fan vaga. Per què serà?

La nit al dia, del 12 de febrer a TV3:

http://www.tv3.cat/videos/262439

De nit, amb nocturnitat i al·levosia, el Departament de Treball es va treure de la màniga uns serveis mínims del tot abusius:

"L'ordre de serveis mínims als centres escolars fixa que, a les escoles on la totalitat de la plantilla secundi l'atur, hauran d'anar a treballar un dels integrants de l'equip directiu i un mestre per cada quatre grups o classes per fer-se càrrec dels alumnes que vagin al centre.

Als instituts, l'ordre limita la mobilització de personal al director o cap d'estudis i a un empleat d'administració o serveis. Així mateix, s'exigeix la presència del 25% de la plantilla a les guarderies".

Els mínims decretats són molt superiors als que havia sol.licitat la Conselleria d'Educació (un membre de la direcció en cada centre) i que molt difícilment permetrien atendre un nombre apreciable de l'alumnat. Així ho va denunciar la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) hores abans de l'anunci de Treball, temorosa que no quedés garantit "el dret a l'educació".

Per què escoles més serveis mínims que instituts? Serà perquè els nens més grans no molesten i els petits cal aparcar-los? Garanteix alguna qualitat aquest tipus d'atenció? No m'ho crec pas!

Si abans tenia els meus dubtes amb la vaga, aquests s'han esvaït. M'han acabat de donar els motius que em faltaven. Quin govern més dictatorial!
Segons el conseller, Ernest Maragall (reprodueixo de El Periódico):

El conseller Maragall critica la "vaga preventiva" de mestres i adverteix els sindicats que no admetrà amenaces

EFE
BARCELONA
El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha acusat avui els sindicats de convocar per demà una "vaga preventiva" de docents contra les bases de la llei d'educació, i els ha advertit que no admetrà una postura de força a l'estil d'"aquesta llei és la nostra o no hi ha llei".

Un dia abans de la vaga, convocada pels cinc sindicats amb més representació en el sector públic de l'ensenyament, Maragall ha assegurat en declaracions a TV-3 que l'aturada "no està justificada de cap manera".

"Una aturada en un servei essencial com l'educació necessita una justificació molt sòlida", ha apuntat, després d'assegurar que "el que passi demà no és definitori per a res". "Prendrem nota del missatge i el respectarem", ha declarat.

Els sindicats majoritaris opinen sobre l'ordre de serveis mínims.

Demà ens veiem a les manifestacions que es faran per tot Catalunya al migdia.

6 comentaris:

Montse Escoi i Martínez ha dit...

Molt ben explicat i estic totalment d'acord amb tot el que has dit.

http://blocs.xtec.cat/racotic/2008/02/13/el-meu-bloc-tambe-esta-de-vaga/

Eloy ha dit...

Moltes gràcies.
Llàstima que els nostres sindicats s'expliquin i ens informin tan malament.

Caterina Cortès ha dit...

A veure si hi ha sort! Tot i que jo ja anava a manifestacions d'aquestes fa deu anys i em sembla que no ha servit de massa. Però clar, val més intentar-ho que no fer res ;)

Eloy ha dit...

Moltes gràcies pel suport.
No sé si serveix de gaire, però és el mínim que podem fer. Esperar encara és pitjor.

ÀnimaAlada ha dit...

Eloy, si serveix o no, ja es veurà... enmig de la manisfestació he arribat a creure que potser sí! un petó!

Eloy ha dit...

Tan de bo sigui així.
Hauríem de manifestar-nos molt més.