dimecres, 28 de gener de 2009

La delgada línea rojaLa delgada línea roja és un film de 1998 dirigit per Terrence Malick i interpretat per un gran nombre d'actors, dels que posaré els que més paper fan: Sean Penn, Jim Caviezel, Ben Chaplin, Nick Nolte, Woody Harrelson, John Cusack i Elias Koteas. Hi ha molts intérprets més, però el seu paper és força secundari o fins i tot prescindible.

La pel·lícula va obtenir 7 nominacions als Oscar per millor pel·lícula, director, fotografia, guió adaptat, so, muntatge i banda sonora dramàtica. No va guanyar-ne ni un.

Explica la batalla de Guadalcanal de la 2a Guerra Mundial, on les tropes dels USA van atacar una illa defensada pels japonesos.
La pel·lícula és plena de grans moments, d'una fotografia genial, una molt bona banda sonora i d'una constant crítica antibel·licista. En cap moment cau en ser un típic panflet patriòtic.
És una mica llarga, però està ben feta, amb molts flashbacks, amb un muntatge genial (amb supressió de moltíssimes escenes d'alguns personatges). Val la pena veure-la.

La Delgada Linea Roja Trailer Oficial