dijous, 8 de gener de 2009

Quatre dies de generQuatre dies de gener és una novel·la de Jordi Sierra i Fabra, escrita el 2008 i publicada per Rosa dels Vents. El seu preu és d'uns 17 €.

Què ens ofereix el llibre? Doncs ens ofereix una trama de novel·la negra, amb crims, assassins, baixes passions. Però en el rerefons hi ha la Barcelona que està a punt de ser conquerida per les tropes de Franco. Una Barcelona trista, morta de gana, derrotada, devastada per les bombes. I una Barcelona buida, amb gent que marxava cap a França.
Qui es podia quedar allà? Els que esperaven l'arribada del nou règim per tornar a tenir els seus privilegis perduts durant la República. Però també es va quedar qui no podia fugir, qui volia seguir lluitant, qui tenia motius poderosos per quedar-se...
Què es pot fer quan tens gana? O quan has d'alimentar els teus i no ho pots fer?
El darrer policia que es queda a Barcelona, en Miquel Mascarell, ha d'investigar una desaparició, posteriorment complicada amb un aparent suïcidi. Alhora ha de cuidar de la seva dona, malalta terminal, i ha de conviure amb els seus fantasmes personals.

Novel·la molt recomanable. L'he devorada, impossible deixar-la de llegir.