dilluns, 16 de febrer del 2009

El jardinero fiel



El jardinero fiel és una pel·lícula de 2005 dirigida per Fernando Meirelles i interpretada per Ralph Fiennes, Rachel Weisz, Danny Huston, Bill Nighy i Pete Postlethwaite.
Està basada en la novel·la del mateix nom de John Le Carré.
Va ser nominada a quatre Oscars (millor actriu secundària, millor guió adaptat, millor banda sonora i millor muntatge) i en va guanyar un (Rachel Weisz a la millor actriu de repartiment).

A l'Àfrica viu un matrimoni format per un diplomàtic tranquil amant del seu jardí i la seva jove dona, apassionada, combativa, lluitadora, que vol millorar el món.
Ella entra en contacte amb les companyies farmacèutiques que fan servir el continent africà per desenvolupar medecines, a risc de greus efectes secundaris, amb espies, amb buròcrates, amb la corrupció. La persistència d'ella en trobar solucions no agrada i la violen i assassinen. A partir d'aquest moment, el seu marit no pot fer una altra cosa que seguir les passes de la seva estimada dona.

Una gran pel·lícula, amb un guió, fotografia, música i muntatge excel·lents. Fiennes, una mica fluix, com gairebé sempre. Weisz, molt bé. Els secundaris força correctes. L'ús del flaixbac, genial.

Si mai l'has vist, no la deixis passar, no et sabrà greu. Les dues hores no es fan gens avorrides. Si fins i tot en alguns moments només vaig mirar la pel·lícula...

The Constant Gardener - El Jardinero Fiel




6 comentaris:

Unknown ha dit...

La paraula per definir aquesta pel.lícula seria alguna cosa com "bella",dolça...malgrat la seva duresa i la seva crueltat et deixa la sensació d'haver vist una obra d'art.

Eloy ha dit...

Una obra d'art, en efecte. Molt maca.

Anònim ha dit...

veig q et va agradar... BeA

Eloy ha dit...

Doncs si, em va agradar molt ;)

Anònim ha dit...

La pel·lícula em va agradar i la recomane pel tema i pel plantejament cinematogràfic; ara bé, el llibre és una joia. Llegiu-lo si teniu ocasió.
FrancescLopez
http://lacomunidad.elpais.com/cinecine

Eloy ha dit...

Poso el llibre amb els pendents de llegir ;)