dimecres, 15 de juny del 2016

Una història de dues ciutats



Una història de dues ciutats és una novel·la de Charles Dickens. L'edició que he llegit està editada per L'Avenç i em va costar 16,50 al Cercle de Lectors. Enllaçada al llibre hi ha una bona guia de lectura.

El llibre explica la història de la família Manette i del Charles Darnay, a cavall entre Londres i París, durant el temps de la Revolució Francesa. És un culebrot, amb tots els elements (amor, traïció, enveja, bogeria, amistat, renúncia, mort,...) on el triangle amorós Charles - Lucie - Sidney és el protagonista de la novel·la, alhora que estan envoltats de molts personatges, com els revolucionaris, el pare de la noia o el banquer, entre d'altres, cadascú amb les seves inquietuds. L'obra serveix per criticar la societat de l'època.



Com amb altres novel·les de Dickens, he gaudit molt i molt. La història és molt bona i la prosa és genial. L'únic retret és que alguns capítols són una mica irregulars. Una obra mestra de la literatura universal, imprescindible. Un altre encert dels llibres que he llegit al Club de Lectura Llegir en català.

2 comentaris:

Jordi Policarp - Els llibres del celler ha dit...

Charles Dickens, és un escriptor de culte que no ens deixa mai de sorprendre'ns.
Sempre he gaudit amb les seves obres.

Per cert, jo també estic llegint els àngels de gel del Toni Hill.
Aviam si coincidirem en la valoració del llibre, hehehe.

Eloy ha dit...

Un gran autor.

A veure com s'ho fa el Toni Hill. Vaig llegir la de les joguines i no em va deixar gaire convençut.