dissabte, 17 de setembre del 2016

House of cards, de Michael Dobbs



House of Cards és una novel·la que va ser escrita pel Michael Dobbs el 1989 i actualitzada el 2014. Està publicada per Alba dins la seva col·lecció Contemporánea. El seu preu és de 19,50 €.

La novel·la explica com un polític secundari del Parlament britànic, en Francis Urquhart, aspira a un lloc molt important. Les seves apetències no es veuen satisfetes i conspira per tal d'arribar més amunt, fins el lloc del Primer Ministre, costi el que costi, caigui qui caigui, trepitgi qui trepitgi.

Aquest llibre va ser portat a la televisió anglesa poc després de ser escrit. Anys més tard, Netflix va produir una adaptació nord-americana, interpretada pel Kevin Spacey.

El llibre destil·la una mala bava impressionant. El polític secundari, però intel·ligent, arraconat per d'altres mediocres, transmuta en un ésser ambiciós i disposat a tot per tal d'arribar a assolir els seus anhels. Un gran llibre per una gran sèrie.

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Interessant. La sèrie m'agrada, tot i que la tinc a mitges. El Kevin Spacey és una bèstia. No sabia que la idea venia d'un llibre, ho consideraré!

Eloy ha dit...

La sèrie és molt bona i el llibre també ;)