divendres, 9 de juny de 2017

Carol, de la Patricia HighsmithCarol és un llibre de la Patricia Highsmith. Està publicat per L'Avenç i em va costar 20 €. A la pàgina del llibre es poden trobar molts continguts extres.

La Carol entra a comprar una nina a uns grans magatzems. La jove Therese treballa a la secció de joguines. Es coneixen i s'agraden. La Therese contacta amb la Carol i l'amistat es comença a fer més gran. Les vides de les dues, sobretot de la Therese comencen a canviar quan la seva amistat esdevé alguna cosa més en una societat que no estava preparada per l'amor entre dues dones.

Una gran novel·la de la Patricia Highsmith, publicada poc després del seu gran debut amb Estranys en un tren. Però aquest gran èxit va fer que aquesta novel·la fos publicada amb pseudònim (Claire Morgan). Molts anys més tard, l'autora va recuperar la seva novel·la amb el seu nom i el títol actual. Un gran llibre amb dos personatges fantàstics. Com gairebé sempre, un gran encert del Club de Lectura Llegir en Català.

Té una fantàstica adaptació cinematogràfica dirigida per Todd Haynes protagonitzada per Cate Blanchett i Rooney Mara.També en parlen a: