dilluns, 19 de juny del 2017

Els CIE o la il·legalitat institucional, de la Raquel Gámez Serrano



FITXA DEL LLIBRE
TÍTOL
Els CIE o la il·legalitat institucional
AUTOR
Raquel Gámez Serrano
EDITORIAL
Llibres del Delicte, A2
ANY EDICIÓ
Juny, 2017
DATA COMPRA
2-6-17
FORMAT
Paper
PREU
13,90 € (11 per ser subscriptor)
GÈNERE
Assaig
PÀGINES
136
ISBN
978-84-945826-7-7

Els CIE o la il·legalitat institucional és un assaig que ens parla sobre els CIE (Centres d'Internament d'Estrangers). Els CIE estan repartits pel territori espanyol i són autèntiques presons on estrangers que no han comès delictes són internats fins a 60 dies. Alguns d'ells són retornats al carrer, mentre que d'altres són expulsats del país.

Al llarg del llibre, l'autora ens explica com està la legislació sobre el tema, totes les il·legalitats que es cometen amb les persones que són internades, moltes d'elles sense cap altre motiu que tenir un color diferent, sense que es respectin drets fonamentals o en unes condicions lamentables, en forats que fan fàstic. Alguns dels CIE havien sigut presons, ara abandonades per l'estat horrible en que estaven. I si no eren vàlides com a presó, per què es fan servir per tancar altres persones?

Amb dades, lleis, històries de vida i opinió, l'autora va passant per diferents capítols i ens obre els ulls a una crua realitat. A més a més, està molt ben documentat i ofereix molta informació complementària, sigui llibres, articles o vídeos.

El llibre està bé, et remou l'estómac, fa que pensis en temes que potser no t'havies arribat a plantejar mai. Potser cal que lluitem més, que obliguem a que es tanquin aquestes presons que no respecten res ni a ningú...

També en parlen a:



2 comentaris:

EN CLAU DE NEGRE ha dit...

Moltes gràcies, Eloy, per la teva lectura i compartir l'experiència. Especialment, en el cas d'aquest assaig, tota difusió és benvinguda.

Eloy ha dit...

De res Raquel. Com a mínim s'ha d'explicar per tal que més gent conegui aquesta vergonya que són els CIE.