diumenge, 17 de setembre del 2017

El lado oscuro, de l'Andreu Martín



FITXA DEL LLIBRE
TÍTOL
AUTOR
EDITORIAL
ANY EDICIÓ
Abril 2017
DATA COMPRA
Juliol 2017
FORMAT
Paper
PREU
14,50 €
GÈNERE
Negre
PÀGINES
182
ISBN
978-84-15740-47-6


El lado oscuro és el segon cas de la detectiu Sonia Ruiz. Aquest llibre segueix l'experiment que van començar el Lorenzo Silva i la Noemí Trujillo, que van ser els responsables del primer cas, Nada sucio. En què consisteix l'experiment? Doncs en seguir treballant amb els mateixos protagonistes, la Sonia i el Pau i fer-los evolucionar tot intentant mantenir la coherència. La idea és seguir la sèrie amb d'altres escriptors. Un experiment interessant.

La Sonia és contractada per tal d'aconseguir proves de la infidelitat del marit d'una dona. Alhora, el Pau ha sigut contractat pel Servei Secret espanyol i descobreix un robatori fet per un dels seus superiors, el qual està intentant esborrar proves. Els dos casos, aparentment independents, tindran relació. Com sempre, el ritme es farà trepidant fins arribar al final de la novel·la.

Segons paraules de l'autor, aquesta és la seva millor novel·la, perquè s'ha divertit tant escrivint-la que s'ha arribat a oblidar del lector. I si, és divertida i a estones esperpèntica. Val la pena llegir-la. Com vaig dir amb la primera, pot ser una manera interessant d'introduir els joves lectores en la novel·la negra. Ara toca esperar la tercera. Qui o quins seran els autors que segueixin amb la Sonia? Què li faran fer a la pobra detectiu? 

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Aquest experiment ja se'l van inventar fa uns anys per aquí amb els Personatges Itinerants, però sembla força complicat que es pugui fer amb llibres sencers. De totes maneres, tot el que fa l'Andreu Martín m'ho miro amb lupa... no trigaré a llegir una altra novel·la seva, li queden un parell o tres de títols entre mig.

Eloy ha dit...

Doncs de moment porten dues novel·les de l'experiment i no estan malament. La primera és més seriosa. L'Andreu Martín s'ha deixat anar en la segona. Jo també tinc dues de pendents per casa. És un autor que no em cansa, al contrari, cada novel·la seva que llegeixo m'agrada més...