divendres, 2 de novembre del 2018

Col·lecció Berta Mir, del Jordi Sierra i Fabra


Avui no comentaré un llibre, sinó 5. Es tracta de la col·lecció protagonitzada per la Berta Mir, aprenent de detectiu (sense llicència), escrita pel Jordi Sierra i Fabra i publicada en castellà per Siruela i en català per Estrella Polar.

Els llibres de la sèrie són:

Els llibres es llegeixen bé, amb facilitat. La Berta es fa detectiu per accident i té traça per investigar. És un personatge creïble. Té l'ajuda d'un policia i la petita col·laboració del seu pare, tetraplègic. El personatge de l'àvia dona un contrapunt que queda prou bé. Considero aquesta sèrie molt adequada pel públic jove.

També en parlen a:



2 comentaris:

Sergi ha dit...

Suposo que té alguna cosa a veure amb en Flanagan de l'Andreu Martín i Jaume Ribera, per la descripció m'hi has fet pensar. M'encantaven aquests llibres de jovenet i ara fa poc van fer un nou Flanagan més adult que també em va agradar. I també he llegit coses de Sierra i Fabra, és clar, però aquesta sèrie la desconeixia completament. Quina bibliografia més extensa aquest senyor!

Eloy ha dit...

Jo he llegit tots els Flanagan (també l'adult) i m'agraden. Aquests de la Berta els he trobat més senzills, però adequats per lectors joves que vulguin començar amb la novel·la policíaca. I el Sierra i Fabra es mereix un monument per tota l'obra que té...