diumenge, 2 de novembre del 2014

El lleopard



El lleopard és la vuitena novel·la de la saga protagonitzada pel detectiu Harry Hole. Està escrita per Jo Nesbo i publicada per Proa dins la col·lecció A tot vent, amb el núm. 619.

En aquesta novel·la, en Harry, després d'haver resolt el cas del Ninot de Neu, es troba a Hong Kong, lluny de tot, sense ganes de res. Una policia noruega va a buscar-lo per tal de demanar ajuda per resoldre un cas on sembla que hi ha un altre assassí en sèrie, però en Harry no la vol ajudar. Quan l'expliquen que el seu pare és a punt de morir, decideix tornar-hi a casa, però sense ganes de col·laborar amb els seus antics companys. Finalment, es veurà involucrat i decidirà investigar els assassinats amb l'ajut d'un equip reduït enfront de tots els mitjans de la totpoderosa Kripos.

Un cas fascinant del Harry Hole. Com sempre que acabo una novel·la d'ell, em queda un buit que només s'omplirà amb la propera, El fantasma (no mirar l'enllaç si no es vol saber res sobre la nova novel·la). Per cert, convido a Proa a publicar les dues primeres novel·les de la sèrie. O a RBA si ha de ser en castellà...