divendres, 5 d’agost del 2016

Consulting, de François Thomazeau



Consulting és una novel·la del François Thomazeau publicada per Alrevés dins la col·lecció Crims.cat amb el núm 21. Em va costar 17 €.

L'Antoine és un consultor en una empresa, La Boite, que es dedica a ajudar empreses que tenen dificultats a solucionar els seus problemes. I quan es diu solucionar, vol dir solucionar per sempre. El Pascal és un sindicalista que es troba amb l'Antoine i per circumstàncies es veu lligat a ell i a una espiral de violència. I d'altres personatges, secundaris o no tan secundaris, que tracten d'influir en la vida dels dos protagonistes.

No havia llegit res de l'autor (penso que Consulting és la primera novel·la que es publica en català i buscant buscant no he trobat res en castellà) i m'ha agradat molt aquest llibre dur, cruel i cínic sobre empreses, sindicats, economia i estat, amb converses a estones delirants sobre la vida i la feina, el treball i el crim. Potser no serà creïble, o potser si, però és una molt bona novel·la d'un dels pares del neopolar marsellès. Penso que és un autor molt recomanable i potser algú hauria de seguir traduint la seva obra (per cert, ha escrit molt sobre esport, sobretot ciclisme).

També en parlen a: