dilluns, 16 de novembre del 2020

100 preguntes sobre el càncer, del Daniel Closa i el Salvador Macip

 


FITXA DEL LLIBRE

TÍTOL

100 preguntes sobre el càncer

AUTOR

Daniel Closa i Salvador Macip

EDITORIAL

Cossetània (De cent en cent)

ANY EDICIÓ

Març 2018

DATA COMPRA

Juliol 2020

FORMAT

Paper

PREU

14,90 €

GÈNERE

Medecina, divulgació

PÀGINES

222

ISBN

9788490347171


Al llarg de 7 capítols (la malaltia, la genètica, els tipus, riscos, tractaments, veritats i mentides, prevenció), els dos autors ens parlen sobre una de les malalties que més por ens fa als humans (covid19 de banda), el càncer. Tanta por ens fa, que quan algú mor de càncer s'acostuma a dir que ha mort després de lluitar contra una llarga malaltia. És una d'aquestes paraules tabú, CÀNCER. Els autors fan un llibre ple de curiositats sobre el càncer, amb rigor, des del punt de vista científic, tractant de desmitificar, lluitant contra els tractaments miraculosos.

He llegit diversos llibres d'aquesta col·lecció De 100 en 100 i els trobo molt interessants, però els autors d'aquest sobre el càncer són dos grans divulgadors i això es nota perquè la lectura és molt entretinguda, en cap moment es fa feixuga, tot i que de vegades es parla de temes força complexos. Un molt bon llibre en una molt bona col·lecció. Ja tinc un altre que llegiré properament, el que parla sobre els virus. Espero que com a mínim sigui igual de bo que aquest.

També en parlen a:

2 comentaris:

Sergi ha dit...

El llibre sobre els virus del Daniel Closa està molt bé, especialment la primera part, que és molt didàctica. Ell és tot un expert en aquest format i es nota, a banda de ser un grandíssim divulgador. Però aquest llibre que ressenyes ara és tan bo, que mereix una mica més que aquesta col·lecció, que té unes limitacions evidents, de llargada, de síntesi i de brevetat. A mi em va semblar un magnífic llibre de divulgació sobre el càncer que hauria d'haver tingut molta més difusió i visualització. Dos autèntics cracs de la divulgació unint esforços per parir un llibre didàctic, espanta-mites i rigorós. Un llibre que cal llegir.

Eloy ha dit...

Xexu, ara estic amb el dels virus, apassionant món. Porto mig llibre i estic aprenent moltes coses que no sabia. Aquest del càncer és fantàstic, molt d'acord. Ja seria hora de desmitificar una mica el càncer i parlar-ne obertament...